شماره: 5696
1393/11/28
طرح احداث کارخانه فولاد اردکان به مرحله پایانی رسید
طرح احداث کارخانه فولاد اردکان به مرحله پایانی رسید

سمپوزیوم فولاد ایران با محور "توسعه معادن و صنایع آهن و فولاد، همگان با توسعه پایدار در اقتصاد غیر نفتی" هفته آینده در اردکان یزد برگزار می شود. هفدهمین سمپوزیوم فولاد ایران امسال به میزبانی این شرکت، توسط انجمن آهن و فولاد ایران در مجتمع گندله سازی اردکان برگزار می گردد.

سمپوزیوم فولاد ایران با محور "توسعه معادن و صنایع آهن و فولاد، همگان با توسعه پایدار در اقتصاد غیر نفتی" هفته آینده در اردکان یزد برگزار می شود.
مدیر عامل شرکت معدنی و صنعتی چادرملو صبح امروز در جمع خبرنگاران رسانه های گروهی با اعلام این خبر گفت: هفدهمین سمپوزیوم فولاد ایران امسال به میزبانی این شرکت، توسط انجمن آهن و فولاد ایران در مجتمع گندله سازی اردکان برگزار می گردد.
محمود نوریان با اشاره به اهمیت این سمپوزیوم که همه ساله با هدف برقراری ارتباط بین فعالان صنعت فولاد، کارشناسان، مدیران، اساتید و دست اندرکاران تولید آهن و فولاد ایران و سرمایه گذاران علاقمند به این حوزه برگزار می شود، به تشریح جزییات این گردهمایی بزرگ علمی صنعتی پرداخت و افزود: یکی از موضوعات مورد بحث در گردهمایی امسال، بررسی مشکلات و ارایه راهکارهای مناسب، به منظور دستیابی به توسعه معادن و صنایع معدنی ایران است.
وی گفت: ما بر این باوریم که برای خروج از اقتصاد تک محصولی مبتنی بر نفت، راهی جز توسعه زیرساخت های صنعت کشور بر پایه بخش معدن و صنایع معدنی نداریم.
وی با تأکید بر مزیت های سرمایه گذاری در بخش معدن و صنایع معدنی گفت: براساس مطالعات و اکتشافات انجام شده در کشور، میزان ذخائر زمین شناسی حدود 4.38 میلیارد تن و ذخائر قطعی حدود 2.5 میلیارد تن محاسبه شده است.
در سند چشم انداز سال 1404 ظرفیت تولید فولاد خام به میزان 55 میلیون تن پیش بینی که در حال حاضر ظرفیت 24 میلیون تن می باشد که آمار تولیدات براساس استفاده از حداکثر 70 درصد ظرفیت می باشد جهت حصول به ظرفیت تولید 55 میلیون تن فولاد نیاز به 88 میلیون تن سنگ آهن خواهد بود که 85 درصد آن به صورت کنسانتره و پس از تبدیل به گندله مصرف خواهد شد لذا جهت نیل به اهداف فوق، می بایست سرمایه گذاران بخش خصوصی را به سرمایه گذاری در بخش معدن ترغیب نماییم.
نوریان افزود: در چند دهه اخیر سرمایه گذاری های مناسبی در صنایع آهن و فولاد انجام شده اما در بخش معدن کمتر سرمایه گذاری شده است و همین امر باعث شده تا صنایع آهن و فولاد کشور در حال حاضر با کمبود مواد اولیه مانند کنسانتره، گندله و آهن اسفنجی رو به رو شوند. بنابراین برگزاری این گردهمایی در یک واحد معدنی، فرصت مناسبی برای فعالان صنعت فولاد، سرمایه گذاران و مسئولان و دست اندرکاران صنعت است تا با ظرفیت های بالقوه و توان بالفعل تولید مواد اولیه آهن و فولاد کشور آشنا و نظرشان برای مشارکت در توسعه بهره برداری معادن جلب شود تا بتوانیم علاوه بر تأمین نیاز کشور، بخشی از فرآورده های خود را با هدف ارزآوری و درآمدزایی به بازارهای جهانی صادر کنیم.
مدیر عامل شرکت معدنی و صنعتی چادرملو همچنین یکی دیگر از اهداف این سمپوزیوم را ایجاد زمینه مناسب برای ارایه مقالات و طرح های علمی و ستاوردهای تکنولوژیک این صنعت برای قطع وابستگی به واردات تجهیزات و ماشین آلات معدنی و تولید فولاد دانست و افزود: در دوره ای صنعت فولاد کشور به صورت کامل به خارج از کشور وابسته بود، اما در حال حاضر 60 تا 70 درصد تجهیزات معدنی و کارخانه های فولادسازی در داخل کشور تولید می شود.
گفتنی است شرکت معدنی و صنعتی چادرملو سالانه 10.5 میلیون تن سنگ آهن کنسانتره و حدود یک تا 1.5 میلیون تن سنگ آهن دانه بندی، جمعاً حدود 12 میلیون تن سنگ آهن تولید می کند که حدود 4 میلیون تن کنسانتره خود را در گندله سازی اردکان به گندله تبدیل می کند.
هفدهمین سمپوزیوم فولاد ایران در روزهای 5 و 6 اسفند ماه در مجتمع گندله سازی در اردکان یزد برگزار می شود.

مراحل پایانی طرح احداث کارخانه فولاد و احیاء مستقیم اردکان
شرکت معدنی و صنعتی چادرملو با هدف تکمیل زنجیره تولید فولاد در مجتمع عظیم معدنی و صنعتی خود در اردکان یزد، دو طرح صنعتی فولاد و احیاء مستقیم را اجرا کرده که طرح فولاد آن در اواسط سال آینده و واحد احیاء در سال 1395 بهره برداری می شود. این طرح ها با هدف ایجاد ارزش افزوده در ماده معدنی تولیدی (کنسانتره سنگ آهن) اجرا شده و گامی است در جهت تکمیل فرآیند تولید فولاد در کشور.
مدیر عامل شرکت چادرملو در گفتگو با خبرنگاران ضمن اعلام این خبر گفت: در حال حاضر مجتمع گندله سازی اردکان سالانه 3.4 میلیون تن گندله تولید می کند که این ظرفیت تا 4 میلیون تن قابل افزایش است. بنابراین با وجود ماده اولیه اصلی تولید فولاد (گندله) که از معدن سنگ آهن چادرملو تولید می شود خوراک لازم برای فعالیت کارخانه فولاد تأمین می گردد و در نهایت علاوه بر تکمیل چرخه تولید، موجب کاهش هزینه و افزایش ظرفیت تولید فولاد کشور به منظور قطع وابستگی و حرکت به سمت اقتصاد غیر نفتی می گردد.
وی تصریح کرد: طراحی و اجرای این طرح ها با اتکا به دانش فنی، توان تولیدی و امکانات زیربنایی منطقه پی ریزی شده و حرکتی هدفمند در جهت توسعه صنایع معدنی و صنعتی در ایران برای حصول به ظرفیت تولید فولاد به میزان 55 میلیون تن در سال 1404 می باشد.
وی افزود: با بهره برداری از این واحد صنعت مادر، ظرفیت تولید فولاد در کشور سالیانه یک میلیون تن که قابل ارتقاء تا 1.3 میلیون تن می باشد افزایش پیدا می کند.
همچنین با راه اندازی واحد مگامدول احیاء مستقیم، ظرفیت تولید آهن اسفنجی نیز سالیانه 1.55 میلیون تن افزایش می یابد.
به گزارش استیل ایران به نقل از بورس نیوز،مدیر عامل شرکت معدنی و صنعتی چادرملو هزینه اجرای این دو طرح را مطابق برآوردهای اولیه، بیش از 13 هزار و 500 میلیارد ریال عنوان کرد و افزود: با بهره برداری از این طرح ها که در مجاورت کارخانه گندله سازی اردکان در کیلومتر 25 جاده اردکان – نائین قرار دارند، حدود یک هزار نفر بطور مستقیم مشغول بکار خواهند شد.
گفتنی است در حال حاضر مجموعه ای بالغ بر 7 هزار نفر بطور مستقیم و 35 هزار نفر بطور غیر مستقیم در شرکت معدنی و صنعتی چادرملو اشتغال دارند.

حق انتشار محفوظ است ©